СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Het Nieuwsblad
Мова:19 (Dutch / Nederlands)
Заголовок:

Genkenaar Zakaria El Ouahdi kijkt uit naar Olympische Spelen: “Zoiets maak je misschien maar één keer in je leven mee”

Резюме:

Deelnemen aan de Olympische Spelen, het is niet voor iedereen weggelegd. Zakaria El Ouahdi hoort wel bij de gelukkigen. De rechtsachter van KRC Genk gaat binnenkort samen met maatje Bilal El Khannouss op zoek naar Olympisch eremetaal. “Ik ga altijd voor het allerhoogste.”

We ontmoeten Zakaria El Ouahdi in het restaurant van Hotel Asteria in Venray, waar KRC Genk nog tot en met zaterdag op zomerstage vertoeft. Een dag later vervoegt de 22-jarige Belgische Marokkaan samen met ploegmaat Bilal El Khannouss de Marokkaanse Olympische selectie. “Ik kijk er enorm naar uit, het wordt een geweldige ervaring.”

Ongetwijfeld. Maar laat ons beginnen met de stage. Hoe valt die voorlopig mee?

“Heel erg goed. We gaan verder op het elan van de voorbije week. Dat wil zeggen: pittige en intensieve trainingen, meestal twee keer per dag. ’s Ochtends ligt de focus op volume en conditie, in de namiddag trainen we vooral me de bal en staat plezier voorop. Met wie ik de kamer deel? Met doelman Mike Penders. Een heel fijne gast, al ben ik vorige nacht wel om 3 uur wakker geworden door zijn gesnurk. (Schatert)

Woensdag oefenen jullie tegen de Griekse kampioen PAOK Saloniki. Een stevige tegenstander...

“Absoluut, het zal zeker niet gemakkelijk worden. Maar het is altijd fijn om tegen goede ploegen te spelen. Wat ik verwacht? Ik wil dat we vaak de bal hebben en mooi voetbal laten zien. En een overwinning zou natuurlijk leuk zijn voor het vertrouwen, als is het resultaat in zo’n oefenduel van ondergeschikt belang.”

Ga jij voluit? Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht kan je een blessure missen als kiespijn.

“Zonder enige twijfel, als ik op het veld sta geef ik me altijd voor de volle honderd procent. Oefenduel of wedstrijd met inzet, dat maakt geen enkel verschil. En als ik een blessure oploop, dan is dat maar zo. Dan is het omdat God het zo gewild heeft.”

Bilal en jij vertrekken zondag naar Marokko. Had jij je selectie eigenlijk verwacht?

“Verwacht is een groot woord, maar ik had er zeker wel op gehoopt. Ondanks het feit dat ik alle stages met de U23 heb meegemaakt, was ik er toch niet gerust in. Zeker toen duidelijk werd dat Achraf Hakimi van Paris Saint-Germain erbij zou zijn. Hij is voor mij één van de beste Marokkaanse voetballers aller tijden. Het was dus bang afwachten, maar toen ik mijn naam uiteindelijk tussen de geselecteerden zag staan was ik enorm opgelucht.”

Heb je er op voorhand met KRC Genk over gepraat? De club was immers niet verplicht om je vrij te geven voor de Spelen.

“Ja, er is een gesprek geweest met Dimitri de Condé. Hij heeft daarin meteen duidelijk gemaakt dat de club ons niets in de weg zou leggen. Daar ben ik heel blij mij, want dit zal een geweldige ervaring worden. Een toernooi als de Olympische Spelen maak je misschien maar één keer in je leven mee.”

En een Olympische medaille zou ook mooi staan in je prijzenkast...

“Absoluut, daar gaan we voor. Ik ga altijd voor het allerhoogste. Het zal zeker niet gemakkelijk worden, want we zitten in een moeilijke groep met Argentinië, Irak en Oekraïne. Maar door die groepsfase geraken (de eerste twee kwalificeren zich voor de kwartfinales, red.) is het eerste doel. Daarna zien we wel. Volgens mij is Argentinië favoriet voor de groepswinst, maar wij hebben zeker het talent om het hen moeilijk te maken en moeten vol voor de kwalificatie gaan. Of de Spelen leven in Marokko? Enorm. Maar dat is zo met alles dat met voetbal te maken heeft, heel het land leeft voor onze sport.”

Even leek het er zelfs op dat je tegen Lionel Messi zou spelen, maar hij is er uiteindelijk toch niet bij bij Argentinië. Jammer?

“Doodjammer. Elke voetballer droomt ervan om samen met Messi op het veld te staan. En een shirtje van hem zou zeker niet misstaan in mijn collectie. (Knipoogt)

Laten we het als uitsmijter even over jouw toekomst hebben. Er zouden enkele Portugese topclubs interesse tonen?

“Daar ben ik nu niet mee bezig, mijn focus ligt momenteel op Genk en vanaf volgende week op de Olympische Spelen. Wat er daarna komt, zullen we wel zien. Ik zit sowieso heel goed in Genk.”

Посилання:https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240710_92950253
google translate:  переклад
Дата публікації:10.07.2024 11:11:11
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):
Додано:10.07.2024 12:00:36
Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014