СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Het Nieuwsblad
Мова:19 (Dutch / Nederlands)
Заголовок:

Noah Vandenbranden verlengt Europese titel in de individuele achtervolging, brons voor Nolan Huysmans in scratch: “Het lijkt de logica zelf, maar dat is het zeker niet”

Резюме:

Topfavoriet Noah Vandenbranden klaarde met brio de klus in de individuele achtervolging voor beloften. In de finale nam de renner van Team Flanders-Baloise de maat van de Italiaan Manlio Moro, renner van WorldTourteam Movistar. Thibaut Bernard pakte het brons. Later op de avond won junior Nolan Huysmans brons in de scratch.

Noah Vandenbranden is in bloedvorm. Tijdens de International Belgian Track Meeting verpulverde hij zijn Belgisch record in de individuele achtervolging met vijf seconden tot een fenomenale tijd van 4.05.062, een tijd waarmee je op een WK meedoet voor de medailles. Op de open betonnen piste van 333 meter in Cottbus was de tijd niet belangrijk. “In de kwalificaties had ik het voordeel dat ik in de laatste reeks mocht rijden”, zegt Vandenbranden. “Ik kende de tijden van de concurrenten en kon dus op safe spelen. Een tweede jaar op rij de Europese titel winnen lijkt evident, maar dat is het zeker niet. De Italiaan Manlio Moro is een collega uit het profpeloton. Dat hij voor drie jaar vastligt bij Movistar wil zeggen dat ze daar in hem geloven. In de finale nam ik snel een duidelijke voorsprong. Ik had Moro redelijk rap in het vizier en wist me snel zegezeker. Dit was een doel op zich en dus is het mooi om het waar te maken.”

“Wat er deze week nog op mijn programma staat? Voorlopig ben ik er niet bij in de ploegenachtervolging, maar rijd ik wel het omnium en indien daar het resultaat meevalt ook nog de ploegkoers. Mijn EK is nu al geslaagd. Dat Thibaut Bernard het brons veroverde en juniore Auke De Buysser de scratch won, betekent dat het EK voor ons onder een gunstig gesternte is begonnen”, geniet Vandenbranden met volle teugen van de behaalde resultaten.

Brons

Junior Nolan Huysmans sleepte wat later het brons uit de brand in de scratch. Turai Israfilov, een renner uit Azerbeidzjan, versierde rondewinst, maar kwam in de slotronden ten val. De Oekraïener Heorhii Chyzhykov, die ook rondewinst versierde, won de Europese titel. De Italiaan Davide Stella, die in Gent imponeerde, snoepte Nolan Huysmans het zilver af.

Eerder op de dag waren Huysmans en co. zevende geworden in de ploegenachtervolging. Belofte Tom Crabbe sloot de eerste dag af met de afvalling. Crabbe reed een attente wedstrijd, maar tuimelde net naast het podium. De afvalling werd gewonnen door de Deen Noah Wulff.

Woensdag rijdt Stan Dens de scratch en de ploegenachtervolging met Bernard, Van Den Haute en Raes.

Посилання:https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240709_96998314
google translate:  переклад
Дата публікації:09.07.2024 22:26:16
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):
Додано:10.07.2024 0:00:35
Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014