СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Het Nieuwsblad
Мова:19 (Dutch / Nederlands)
Заголовок:

Hongaarse verkiezingscampagne laat doelwit Ursula von der Leyen “totaal onberoerd”

Резюме:

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen blijft “totaal onberoerd” bij de lancering van een campagne van de Hongaarse regeringspartij Fidesz waarbij ze op grote reclameborden als kop van Jut wordt gepresenteerd. Dat zegt haar woordvoerder.

In het Hongaarse straatbeeld doken maandagochtend billboards op waarop Von der Leyen samen met Alex Soros, een zoon van de Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros, wordt afgebeeld met de tekst: “Laten we niet naar hun pijpen dansen”. De reclameborden maken deel uit van een campagne van Fidesz met het oog op de Europese verkiezingen van juni vorig jaar.  

“Ik toonde de voorzitter de beelden en ze trok niet eens een wenkbrauw op”, zo reageerde haar  woordvoerder. Von der Leyen is volgens de zegsman niet zinnens om er tijd aan te verspillen. “Dit is niet de eerste keer, het is allicht ook niet de laatste keer. We hebben ander werk te doen”, luidde het.

Ook de voorganger van Von der Leyen, Jean-Claude Juncker, en vader Soros waren eerder al het mikpunt van zo’‘n Hongaarse campagne. Premier en Fidesz-boegbeeld Viktor Orban zet George Soros al jaren als zijn grote vijand neer. Omdat Soros een joodse achtergrond heeft, zien sommige waarnemers dat als een blijk van antisemitisme, maar dat wordt door Fidesz ontkend. 

Orban lanceerde vorige week ook een nieuwe volksbevraging, één van zijn beproefde methodes om zijn aanvallen op de Europese Unie te legitimeren. “Brussel wil migrantengetto’s installeren in Hongarije. Wat denkt u daarvan?”, zo luidt een van de vragen die de rechtspopulistische premier de Hongaarse burgers deze keer voorschotelt. 

De woordvoerder van Von der Leyen nodigde de Hongaren uit om officiële informatiebronnen te raadplegen indien ze zich een beeld willen vormen van het Europese beleid. “We geloven in de intelligentie van het Hongaarse publiek. (...) We zijn er redelijk zeker van dat ze hun eigen standpunten kunnen bepalen op basis van objectieve informatie.”

De EU blokkeert tientallen miljarden euro’s aan fondsen voor Hongarije uit onvrede over de aanvallen op de rechtsstaat en op de Europese waarden in het land. Orban behoudt ook nauwe banden met Rusland en is sceptisch over de opening van toetredingsonderhandelingen met Oekraïne, een knoop die de regeringsleiders van de lidstaten volgende maand op een EU-top in Brussel moeten doorhakken.

Посилання:https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231120_94775470
google translate:  переклад
Дата публікації:20.11.2023 15:14:35
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):
Додано:20.11.2023 16:00:34
Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014