СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Mediapool.bg
Мова:2 (Bulgarian / български)
Заголовок:

Британският посланик: Необходимо е стабилно правителство

Резюме:Посланик  Роб Диксън Необходимо е стабилно правителство, което да изпълнява задачите на България, коментира посланикът на Великобритания у нас Н.Пр. Роб Диксън. "Корупцията лишава обикновените българи от ресурси, които са им необходими за училища, пътища, икономически растеж. Корупцията отслабва институциите и е благоприятна за враждебни действия на други страни. Корупцията прави обществата уязвими за враждебна намеса. Борбата с корупцията, укрепването на върховенството на правото са много важни елементи от затвърждаването на европейската ориентация на страната. Нашата страна ще продължи да ви подкрепя като приятел и съюзник в това усилие", коментира посланик Диксън пред БНР. Въпросът за сигурността на Черно море е много важен, допълни той. "Ние сме твърдо решени, че ще продължим да подкрепяме Украйна. Обединеното кралство е осигурило 9.3 млрд. лири в подкрепа на Украйна. Категорични сме, че сигурността на Черно море е много важен аспект от цялостната картина на отговора на този конфликт. Значението на този регион е особено голямо", каза дипломатът. Той отбеляза и огромното значение на сигурността на доставките на житни култури. Относно санкциите на руски компании и лица по цял свят посланик Диксън посочи, че ще продължи да се работи за оказване на натиск върху Кремъл заради нахлуването в Украйна. "Предизвикателството пред двете ни страни от руските враждебни действия доказва значението на нашата съвместна работа. Това е предизвикателство, пред което сме изправени и като съюзници, и като партньори, и като приятели", посочи той. Във връзка със споразумението между Великобритания и България за стратегическо партньорство, британският посланик коментира, че “периодът е много важен, защото ние укрепваме, засилваме нашето партньорство и сътрудничество и го издигаме на стратегическо равнище". По думите му това е партньорство между равнопоставени субекти, които работят по отбрана, сигурност, миграция и иновации. Амбицията от двете страни е то да се разраства, подчерта той. Н.Пр. Диксън отбеляза и съвместната работа по въпросите на отбраната и сигурността. По думите му това е съществена част от партньорството между двете страни. Искаме да доразвием това сътрудничество, каза той. "По линия на стратегическото партньорство ще има подкрепа за доставки в сферата на отбраната, защото нашата отбранителна промишленост е изключително добра и много се радваме, че държави като Полша се възползват мащабно от способностите на Обединеното кралство, които то може да предложи в подкрепа". Друг съществен елемент е свързан с амбицията за разширяване на партньорството в сферата на транснационалното образование, посочи британският посланик у нас. "То има за цел да позволи на българските студенти да учат и да получават британска образователна степен в България, в български учебни заведения. Става дума за партньорства между университети в двете държави. Ползата за България от това е, че тези студенти са по-склонни да останат на българския пазар".  
Посилання:https://www.mediapool.bg/britanskiyat-poslanik-neobhodimo-e-stabilno-pravitelstvo-news353491.html
google translate:  переклад
Дата публікації:20.11.2023 14:12:31
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):България
Додано:20.11.2023 15:09:16
Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014