СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Mediapool.bg
Мова:2 (Bulgarian / български)
Заголовок:

Украински тийнейджър се завърна в родината си, след като е бил отведен в Русия

Резюме:Снимката е илюстративна, ЕПА/БГНЕС Украински тийнейджър, който по време на войната е бил отведен в Русия от окупирания град Мариупол, се завърна в Украйна, предаде Ройтерс. Богдан Ермохин, който в същия ден навърши 18 години, се обърна по-рано този месец към президента Володимир Зеленски с молба да помогне за връщането му в Украйна. През март той се опитал да напусне Русия и да замине за Украйна през Беларус, но бил спрян и върнат обратно. Ермохин е сирак и е бил настанен в приемно семейство край Москва. "Вярвах, че ще бъда в Украйна, но не и в този ден", каза Ермохин пред Ройтерс, докато се хранеше на бензиностанция, след като премина в Украйна. " Това е много приятен подарък, ако трябва да съм точен. Емоциите са много силни", допълни той, цитиран от БТА. Зеленски приветства завръщането на Ермохин във вечерното си видеообръщение. "Бяха направени много опити да му се помогне. Щастлив съм, че всичко се получи", каза той и изрази благодарност към украинските официални лица, международните организации и по-специално към Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) и властите в Катар за помощта в посредничеството. Украйна твърди, че след инвазията на 24 февруари 2022 г. 20 000 деца са били незаконно прехвърлени в Русия, като някои от тях са били дадени за осиновяване. Киев твърди, че това е военно престъпление - обвинение, отхвърляно от Русия, която твърди, че по този начин защитава децата във военна зона.
Посилання:https://www.mediapool.bg/ukrainski-tiyneidzhar-se-zavarna-v-rodinata-si-sled-kato-e-bil-otveden-v-rusiya-news353476.html
google translate:  переклад
Дата публікації:20.11.2023 7:54:46
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):Война в Украйна
Додано:20.11.2023 8:09:06
Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014