СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Het Nieuwsblad
Мова:19 (Dutch / Nederlands)
Заголовок:

Deze acts zien we gelukkig (net) niet op het Eurovisiesongfestival 2018 verschijnen

Резюме:

De beste acts per land laten zich dinsdag- en donderdagavond voor het eerst aan het grote publiek zien in de halve finales van het Eurovisiesongfestival. Maar zij waren niet de enige die naar de felbegeerde plaatsjes in de wedstrijd aan het dingen waren. Integendeel, heel wat artiesten of onbekenden probeerden door te stoten naar de top van hun land via voorrondes of talentenjachten. En dat leverde al bizarre optredens op in 2018: deze acts zien we gelukkig (net) niet op het Eurovisiesongfestival.

DOWNLOAD. Wil je het Eurovisiesongfestival nog wat leuker maken? Dat kan met deze Nieuwsblad bingo!

Het ene land kan het al wat beter dan het andere natuurlijk. Neem nu San Marino bijvoorbeeld. “Het minuscule land heeft een heel slechte reputatie en levert altijd slechte liedjes bijvoorbeeld”, vertelt Jonathan Hendrickx van Songfestival.be aan Het Nieuwsblad Online. Zelfs wanneer de inwoners mee mogen kiezen, gaat het helemaal mis. “Meestal houden zij geen voorrondes, maar dit jaar was er wel één en won het slechtste liedje: een zangeres met dansende robots en een rapstuk.”

Maar heel wat slechte acts blijven braaf achter in de voorrondes. Die komen gelukkig (net) niet op het grote podium voor een internationaal publiek, maar wij willen ze u niet onthouden.

Dorel Giorgiu - Seek The Peace (Roemenië)

In 2017 waagde Dorel Giorgiu ook al - tevergeefs - zijn kans met een synth pop, maar in 2018 is hij weer helemaal terug. De schuchtere Dorel met zijn bange hertenogen doet iedereen twijfelen of hij nu een komische act brengt of wel degelijk het songfestival wil willen. De boodschap van zijn nummer, ‘Op zoek naar vrede’, komt niet echt over, aangezien heel wat mensen gebiologeerd naar zijn kleine stapjes naar links en rechts blijven staren.

“Geloof het of niet: meestal wordt het nummer voor hen geschreven, zelfgeschreven liedjes zijn uiterst zeldzaam”, legt Jonathan van Songfestival.be uit. “In veel landen zijn er tegenwoordig ‘writing camps’ waar tekstschrijvers en componisten samenkomen om liedjes te schrijven, en dan worden daar artiesten voor gezocht voor voorrondes. Dat is een trend van de laatste jaren in onder andere Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland... en ook in Roemenië bij Dorel.”

MEER. Download hier je scorebord voor de halve finales van het Songfestival

Edward Blom - Livet på en pinne (Zweden)

Zweden mag dan één van de meest succesvolle landen op het Eurovisiesongfestival zijn, met Edward Blom als inzending had het wellicht toch even mis kunnen gaan. Het land van de winnende acts van ABBA (met ‘Waterloo’ 1974), Loreen (met ‘Euphoria’ 2012) en Charlotte Nilsson (met ‘Take me to your heaven’) overwoog even om deze man te sturen. Blom - oorspronkelijk een historicus en archivaris - wou scoren met zijn ‘Leven op een stok’, aangezien zijn allereerste kerstliedje een succes was. (We gokken in ieder geval niet dankzij de zangkwaliteiten of podium présence.) Maar de vork was er wellicht teveel aan...

Ana y Aitana - Lo malo (Spanje)

“Voorrondes kunnen een goede manier zijn om nieuw talent een groot podium te geven op nationale televisie”, legt Jonathan uit. Maar soms kan zo’n talentenjacht ook wat uit de hand lopen. In Spanje braken immers plots Ana en Aitana door tijdens de ‘Operación Triunfo’. “Het nummer doet het helemaalt niet slecht in Spanje. Het staat zelfs bovenaan de Top 100 in hun land”, legt Jonathan uit. Ana en Aitana mogen dan wel een enorme hit zijn in Spanje, in het songfestivalwereldje wordt er schamper gelachen met deze act uit de voorrondes.

Jaca od svih - Lana i Aldo (Servië)

Servië wilde scoren met een combinatie van de meest bizarre keuzes uit de geschiedenis van het Eurosongfestival. Een gigantische zwarte jurk, zwaar tromgeroffel, een hevige zangeres van middelbare leeftijd en… ontblote tepels. Van de backing vocals, niet van de zangeres, al had dat ook wel niet veel gescheeld aan haar bijna ontblote boezem.

QUIZ. Hoeveel van deze 10 straffe weetjes wist jij over de Belgische inzendingen van het Songfestival?

Dilemma - Na Party (Oekraïne)

En dan is er nog Oekraïne. De artiesten van Dilemma hadden beter naar winnaar ‘Wild Dances’ gekeken in plaats van de bizarre danspassen te gebruiken. We zwijgen nog over het schreeuwende decor en de vreemde melodie, omdat we het graag willen hebben over datgene wat er echt toe doet in deze act: het masker van de hond. Want dat is roos: de enige kleur waarin de party verzekerd is met een hondenmasker natuurlijk. Maar voor de kijkers was het geen dilemma: zelfs met een roze hond maakte Dilemma geen schijn van kans.

En wij?

Wie al benieuwd begint rond te kijken naar flaters uit de voorrondes van België uit 2018, zal ver mogen zoeken. In ons land zijn er - zowel bij de Vlaamse als de Waalse inzendingen - immers al een tijdje geen voorrondes meer. “De laatste voorrondes met meerdere deelnemers waren in 2016 met Laura Tesoro”, vertelt de Songfestivalexpert. “Wallonië had het jaar daarvoor al een afgezwakte versie met een voorronde met drie liedjes op de radio, maar verder kiest de openbare omroep zelf hun kandidaat. En we zijn lang niet de enige die stilaan de voorrondes afschaffen.”

Dus geen angst: in deze lichtjes gênante lijst geen schaamrood voor de Belgen dit jaar.

BEKIJK OOK. De acht inzendingen die we beter niet naar het Songfestival hadden gestuurd

Посилання:http://feeds.nieuwsblad.be/~r/life/culinair/~3/o7NfqL3GZOE/dmf20180508_03503361
google translate:  переклад
Дата публікації:08.05.2018 15:13:12
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):
Додано:08.05.2018 16:00:54




Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014