СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

В Одесі пам'ятник національному герою Болгарії ледь не здали на металобрухт


Чоловік нібито намагався викрасти бронзовий бюст національному герою Болгарії Христо Ботеву у сквері ім. Сергія Вітте в Одесі. Як розповів Суспільному голова Спілки болгар Григорій Дімов, чоловік планував здати пам'ятник на металобрухт. За словами Дімова, спробу чоловіка зняти бюст помітили очевидці. Вони начебто затримали його та викликали правоохоронців. Чоловік планував здати пам'ятник у пункт прийому металобрухту, запевнив Григорій Дімов. Він також додав, що "найближчими днями" пам'ятник повернуть на місце. Однак хто саме це зробить, він не уточнив. Інформацію про спробу викрасти бюст Суспільному підтвердила прессекретарка Нацполіції Одещини Світлана Білецька. За її словами, особу підозрюваного поки не встановили. У поліції інцидент кваліфікували як "замах на крадіжку". Наразі бюст знаходиться у Портофранківському відділі поліції Одеси. Зазначимо, Христо Ботев народився 6 січня 1848 року. Національний герой Болгарії, громадський діяч, поет. Він був одним із головних учасників повстання Болгарії проти Османської імперії. У 1863 – 1866 роках Ботев перебував в Україні, навчався в гімназії Одеси, а потім працював учителем в селі Задунаївці (тепер Арцизький район Одеської області). Пам'ятник Ботеву встановили встановили в Одесі 13 листопада 2009 року. Усього в Україні 5 пам'ятників національному герою Болгарії.




Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014