СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Yam
Мова:24 (Romanian / română)
Заголовок:

Proiect basarabean, nominalizat în premieră în cadrul concursului UE pentru arhitectură contemporană

Резюме:Republica Moldova este nominalizată în premieră în cadrul concursului Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană – Mies van der Rohe Award, 2022, cu proiectul arhitectural Artcor. Construcția a apărut în Chișinău în anul 2019, iar autorul acesteia este arhitectul Maxim Calujac, scrie diez.md. „În etapa de proiectare a centrului, am fost parte a grupului care a selectat proiectul pentru Artcor, și sunt foarte bucuros că în final anume acest concept a fost ales. Asociația Industriilor Creative COR are nevoie de o astfel de casă care inspiră creatorii, dar și oferă spațiu pentru expunere, lucru și schimb de cunoștințe. Clădirea centrului Artcor s-a încadrat perfect în contextul arhitectural urban, completând spațiul într-o manieră modernă neinvazivă. Curtea centrului oferă o călătorie express în timp, unind clădiri din diferite perioade istorice, începând din secolul XIX, trecând prin anii 60 și 80 ale secolului XX, până în secolul XXI. Curtea Artcor, completată de OZNurile lui Mihai Stamati, mobilier urban creat special pentru acest loc, este ca un spațiu viu, care găzduiește instalații, expoziții periodice, concerte și alte evenimente culturale”, spune, Mihai Țurcanu, manager de comunitate la Artcor. Concursul european arhitectural Mies van der Rohe Award este organizat o dată la 2 ani, și prezintă o distincție importantă ce se acordă celor mai remarcabile obiectele de arhitectură din Uniunea Europeană. Premiul subliniază, de asemenea, contribuția arhitecturii de calitate pentru dezvoltarea durabilă și bunăstarea cetățenilor. Arhitectul Maxim Calujac participă în concurs cu 2 proiecte, al doilea fiind oficiul Loft Green Apartments din București, care a fost elaborat pentru compania din România Eco Villas. „Nominalizarea pentru acest premiu important a fost pentru mine o mare surpriză. Anul trecut am fost contactat de un reprezentant al Mies van der Rohe Award, cu propunerea de a depune două dintre proiectele mele — Artcor si Loft Green Appartments din București, pentru participare în concurs”, poestește acesta. Câștigătorii vor fi desemnați în anul 2022. Premiul mare al concursului constitutie 60.000 de euro, iar arhitectorului debutant îi este oferit un premiu în valoare de 20.000 de euro. Lista publicată în cadrul concursului cuprinde 449 de obiecte, lansate în perioada octombrie 2018 – octombrie 2020. Între acestea se regăsesc 79 orașe și 41 state, printre care Georgia, Ucraina, R. Moldova și Armenia. Articolul Proiect basarabean, nominalizat în premieră în cadrul concursului UE pentru arhitectură contemporană apare prima dată în InfoPrut.
Посилання:https://news.yam.md/ro/story/11469740
google translate:  переклад
Дата публікації:13.02.2021 23:10:04
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):
Додано:13.02.2021 22:09:19




Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014